Dnes je Pondělí 21.08.2017. Svátek má Johana, zítra Bohuslav. Zobrazit celý kalendář »
 
 

Recept: Plněné cibule na petrželi

Publikováno dne 11.01.2017 od Marcela Matalová

Tento pokrm spadá spíše do vegetariánské kuchyně, ale lze jej použít i jako přílohu k masitému pokrmu. Osobně tyto cibulky ráda podávám jako občasnou lehkou večeři se zeleninovým salátem.

Ingredience na 4 porce:

4 velké cibule

4 lžíce vařené rýže

4 lžičky nasekané čerstvé petržele (v zimním období dávám zamraženou - neztratí tolik aroma jako sušená)

4 lžíce strouhaného čedaru (může být i jiný dle vaší chutě, měl by být však tučnější skrze zapečení)

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce bílého vína

sůl

pepř

Postup:

1. Odřízneme vršek každé cibule, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky a smícháme se všemi dalšími surovinami. Přilejeme víno a důkladně promícháme?

2. Předehřejeme troubu na 180°C. Naplníme cibule a pečeme je v troubě 45 minut.

 

Co se týče vegetariánské kuchyně, můžete se inspirovat: ZDE