Dnes je Pátek 28.04.2017. Svátek má Vlastislav, zítra Robert. Zobrazit celý kalendář »
 
 

Šneci - slané pečivo k vínu

Publikováno dne 09.01.2017 od Marcela Matalová

Na trhu je mnoho rozličného slaného pečiva, brambůrků a jiných pochutin. Ale proč si neupéct něco domácího? Která z nás, milé dámy, by neexperimentovala s listovým těstem. A tak si dnes dáme třeba tzv. šneky z listového těsta:

Ingerdience: 

1 balení listového těsta

kečup (nejlépe domácí)

1 cibule pokrájená na drobné kostičky

směs italských/provensálských bylinek

tvrdý sýr nakrájený na plátky (může být i více druhů)

šunku nakrájenou na plátky

olivy

1 vajíčko na pomašlování

Postup:

Listové těsto rozválíme do tvaru obdelníku. Já si obyčejně rozdělím těsto na dva díly = dva obdelníky. Každý plát si pomažeme kečupem, posypeme cibulkou a bylinkami. Poté poklademe sýrem a šunkou a srolujeme. Vzniklý váleček pokrájíme na jednotlivé šneky, které klademe na plech s peč. papírem. Rozkvedlaným vajíčkem potíráme každého šneka zvlášť. Na ozdobu pak rozkrájíme olivy na kolečka či půlky a položíme na šneky.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.